Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανάστημα

Μπερδεμένες σκέψεις.Η μια πίσω απ'την άλλη,η μια μέσα στην άλλη.Το μπουρδέλο η βουλή και η πολιτική αγκίλωση.Οι δημόσιες υπηρεσίες με το βόλεμα τους και ο ιδιωτικός τομέας με την αδιαφορία του.Και για συνοδεία ο ελληνικός λαός με την νοοτροπία του.

Τα ΜΜΕ μας αποκοίμισαν επιτυχώς διαβάζοντας μας ευφάνταστα παραμυθάκια,ενώ αυτοί το γλεντάγαν πίσω απ'την πλάτη μας.Εμείς όλοι μαζί ένα κοπάδι.Τα περισσότερα προβατάκια άσπρα και μερικά άλλα μαύρα,διάσπαρτα και χαμένα μες στο πλήθος.Που η φωνή τους μοιάζει με παρεμβαλλόμενα ραδιοκύματα,τα οποία δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε.Βέβαια,δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα παρδαλά.Αυτά ήταν μαζεμένα σε εξέδρες και εμείς οι υπόλοιποι από κάτω χειροκροτάγαμε,διασκεδάζοντας και γελώντας με τα χαϊρια τους,εφησυχασμένοι που έχουμε προς υπεράσπιση μας τέτοια άξια πρόσωπα.

Τα χρόνια πέρασαν,τα πρόσωπα λίγο άλλαξαν,το σύστημα πάλι καθόλου.Το χορτάρι τώρα όμως λιγόστεψε αρκετά και αναγκαστικά,αφου δεν εχουμε να φάμε,αλλάξαν και λίγο τα μυαλά μας.Μην επαναπαύεστε,βέβαια, ότι συντελέστει καμιά τεράστια αλλαγή.Απλά λίγο για να αλλάξει κάτι οριστικά,αρκετά για να ξεκινήσει όμως.

Και τελικά βρεθήκαμε μήνα Ιούνιο εν έτει 2011 μετά από 2μισι εβδομάδες συνεχών αγανακτισμένων συγκεντρώσεων να προσπαθούμε να αποφύγουμε την βαλτοποίηση των τελευταίων διασωθέντων χωραφιών μας.Ότι καταφέρουμε.Με καθαρή συνείδηση και αξιοπρέπεια.

Η στιγμή μεγάλη και σημαντική.Από αυτές που γράφονται στα πρωτοσέλιδα και διδάσκονται στα σχολεία.Η οικονομία μας στα τάρταρα.Η πολιτική/οι ακόμα χειρότερα.Το μόνο που μένει να δούμε είναι το ανάστημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου